Technologijos, kurios padeda įmonei išvengiti nelaimingų atsitikimų, siekiančiai pagerinti našumą ir saugą statybvietėse – gali būti protingiausia investicija. Geresnis matomumas, geresnis grįžtamasis ryšys operatoriams ir lauko personalui sumažina sužalojimų, beveik neįvykusių situacijų ir statybvietės sustabdymo riziką. Statybvietėse saugumo užtikrinimas yra svarbi investicija užtikrinanti, kad visi saugiai grįš namo.

Vieninteliai rinkoje! AG „Leica Geosystems“ siūlo modulinį saugos sprvendimą statybvietėms, kad darbuotojai bei mašinų operatoriai geriau matytų vieni kitus. Kad būtų išvengta susidūrimų tarp žmonių, mašinų ir mašinų bei objektų. Galimybė suderinti asmeninio įspėjimo sprendimą ir susidūrimų išvengimo technologiją su “Leica Geosystems Machine Control” sprendimu yra unikalus sprendimas didintis darbuotojų sąmoningumą ir padedantis išvengti nelaimingų atsitikimų statytbvietėje.

   

„Leica PA10“ – įrenginys, kurį nešioja pėsčiomis judantys darbuotojai. Įrenginys gali susisiekti su visomis mašinomis ir transporto priemonėmis statybų aikštelėje. Juo naudojantis gaunamas garso, vaizdo ir vibracinis grįžtamasis ryšys pėstiesiems. Pėsčiųjų siunčiamas vaizdinis ir garsinis grįžtamasis ryšys pasiekia mašinos operatorių ar vairuotoją, siekiant sukurti sąmoningumą ir saugesnę darbo aplinką.

“Leica PA80” suderina asmeninio įspėjimo sprendimą (Leica PA10) su MC1 mašinos valdymo sprendimu. Mašinos operatorius gauna vaizdinius ir garsinius įspėjimus tiesiai į kabinos (salono) 3d valdymo ekraną. Pėstieji, turintys žymą (Leica PA10), gali suaktyvinti perspėjimo signalą, kuris nuo 50 m atstumo praneša mašinų operatoriams arba transporto priemonių vairuotojams (turintiems PA10 arba PA80 sprendinius), kad prie technikos artėja darbuotojas. Arba perspėjimas abipusiai aktyvuojamas automatiškai jei darbuotojas priartėjo arčiau nei užduotas saugus sprendimas, tarkime 10 m. Integracija į MC1 3d valdymo sistemą leidžia naudoti mažiau papildomos techninės įrangos, dėl to nesumažėja operatoriaus matomumo laukas.

CAS – papildoma susidūrimo išvengimo technologija skirta mašinoms ir mechanizmams kurie neturi MC1 mašinos valdymo sprendimų suderinama su PA10 arba PA80 sprendimais, kad gautumėte įspėjimus apie galimą susidūrimą iki 800 m atstumu. Asmeninio įspėjimo ir susidūrimo išvengimo technologijos integravimas su „Leica Geosystems“ mašinų valdymu siūlo unikalų sprendimą, kuris padidina darbuotojų sąmoningumą ir sumažina nelaimingų atvejų skaičių.

VA80 – vaizdinė pagalba. Dar labiau padidinkite operatoriaus matomumą ir fiksuokite vaizdus į MC1 sprendimą integruodami CRS140 IP kamerą. Ši kamera su 120 laipsnių matymo lauku gali fiksuoti incidentus arba pavojingas situacijas, taip pat padeda gamyboje kai reikalingi vaizdai su geolokacija – stebėjimui ir ataskaitoms. Vaizdai gali būti įrašomi į USB laikmeną arba sinchronizuojami per ConX tinklinę paslaugą. Išsamus įvykių registravimas leidžia analizuoti ir ištirti incidentus, kad būtų sukurta saugesnė darbo aplinka visiems. Ataskaitos ir dokumentai gali padėti jūsų sveikatos ir saugos organizacijai sužinoti apie elgesį ir padidinti saugą, sutaupyti išlaidų, sumažinti prastovos laiką ir pagerinti našumą.

Norite sužinoti daugiau susisiekite – Leica atstovų kontaktai